M E i S T Ä

Tervetuloa ilmiōn kotisivuille!

 

Suunnittelemme ensimmäistä päivän-kestävää ilmiōtä Savonlinnan Kulttuurikellarissa 25.4.2020 - sen aikana kuullaan paitsi konsertteja, myös keskusteluja, runoja ja musiikkiteatteria!

Ohjelmastamme löytyy aikamme musiikkia, jopa kantaesityksiä, eli täysin tuoreita kappaleita, taitavimmilta nuoren polven säveltäjiltä, yhdistettyinä vanhempaan musiikkiin aina barokkiin asti, sekä keskustelua yleisön kanssa.

Esiintyjinä kuullaan Suomen ja Pohjoismaiden kiinnostavimpiin kuuluvia muusikkoja!

Tämän vuoden ilmiōn teemana on 'Sillat': erityyppisten musiikkien välille rakennetut, säveltäjän ja esiintyjien välillä, ja laajemmin tietenkin eri kulttuurien tai sukupolvien väliset sillat.

ilmiōtä edeltävänä päivänä (24.4.) järjestetään etkot joissa taiteilijat, paitsi antavat maistiaisen seuraavan päivän esityksistä, keskustelevat yleisön kanssa ja jakavat ajatuksia tapahtuman ohjelmasta Sulkavalla Tiittalan Kartanossa ja Hotelli Punkaharjussa.

Esiintyjinä ja keskustelijoina ovat paitsi muusikot, myös säveltäjät joiden musiikkia esitämme, ja olemme yhteydessä muiden alojen asiantuntijoihin, jotka avaavat Silta-teemaa. Keskustelut rakennetaan syventämään konsertteja, ja tavoitteemme on luoda lämpimiä kohtaamisia, joissa uusin musiikki yhdessä klassisen kanssa avautuu yleisölle päivän aikana.

 

Konserttipäivän alussa lämmittelemme kiertämällä Savonlinnassa Kulttuurikellarin seutua, antamassa lyhyitä pop-up esityksiä. 

Tapahtuman tavoitteena on luoda toistuva areena, jossa tutkimme uusien konserttimuotojen luomista koskevia kysymyksiä eri tyylilajien kautta, erilaisissa tiloissa. 

Ajatuksena on myös antaa yleisölle mahdollisuus kokea erilaisia taidemuotoja ja musiikkia samassa paikassa, toivoen että saat useita perspektiivejä vuoden teemasta. 

Haluamme myös rikkoa rajan esiintyjän ja yleisön välillä, ja siksi olemme suunnitelleet keskusteluja ja varanneet aikaa ajatusten vaihtoon yleisön kanssa. Haluamme rakentaa tämän usein puuttuvan sillan!

Nimi ilmiō viittaa Saimaa-ilmiöön, ja haluun kehittää alueen kulttuurielämää. Tämä on meille myös tärkeätä, sillä molempien ilmiōn perustajien perheet löytävät juurensa tältä seudulta. 

Savonlinna myös kaipaa talvisaikaan lisää kulttuurielämää, täydentämään kesän vilkkasta Oopperajuhlaan.

ilmiō on täysin ilmainen tapahtuma, ja kaikki ovat tervetulleita!

Toivottavasti innostut projektistamme, ja tiemme kohtaavat 24. ja 25. huhtikuuta 2020!

 

ilmiō = tapahtuma Savonlinnan Kulttuurikellarissa la 25.4.2020

etkot pe 24.4.2020 Hotelli Punkaharjussa ja Tiittalan kartanossa 

 

 

ilmiō = nuorten taiteilijoiden yhteistyönä syntyvät yllättävät kohtaamiset 
ilmiō = siltoja musiikkien välillä, säveltäjien ja esiintyjien välissä, muusikoiden ja kuulijoiden välissä
ilmiō = syventäviä keskusteluja konserteissa, oivalluksia, tuntemuksia
ilmiō = jaettuja hetkiä, kun musiikit kohtaavat ja avautuvat

ilmiō = täysin ilmainen tapahtuma kaikille!

 

Lämpimästi tervetuloa!